VMC info Activiteiten Regio Foto's Boeken Links

Tue, 19-09-2023


Veteraan Motoren Club
Sinds 26-11-1955Regio

In het winterseizoen organiseren de regiobesturen een aantal regio-avonden of middagen. Tijdens deze bijeenkomsten worden bijvoorbeeld films vertoond, restauratietips gegeven en uiteraard op een zeer gezellige manier ervaringen uitgewisseld.

VMC - www.vmcmotor.com    Noord     VMC - www.vmcmotor.com    Oost     VMC - www.vmcmotor.com    West     VMC - www.vmcmotor.com    Zuid     VMC - www.vmcmotor.com    Vlaanderen     VMC - www.vmcmotor.com

Regio Noord : Groningen, Friesland, Drente

Regioavonden worden georganiseerd bij 'Het Witte Huis', Geert Wolter Smitweg 20, Donkerbroek (0516-491288).
We beginnen om 20.00 uur (acht uur) met het officiële programma. De zaal is al ruim voor 19.30 uur open; genoeg tijd om uw collega VMC-ers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Info: E-mail.

Hebt u ideeën voor een avond, of wilt u zelf iets vertellen? Een mailtje naar Noord@vmcmotor.com hierover stellen we zeer op prijs

Mocht je alle bijzonderheden en last-minute wijzigingen voor het hele seizoen per mail willen ontvangen, stuurt dan ook een mailtje naar bovenstaand mailadres, ik neem jullie dan op in het e-mail-adressen bestand van VMC-Noord.
 • donderdag 03-11-2022 -
 • donderdag 01-12-2022 -
 • donderdag 05-01-2023 -
 • donderdag 02-02-2023 -

  Donderdag 2 februari 2023, staat de volgende bijeenkomst van de regio Noord op het programma. Iedereen wordt uitgenodigd om naar Donkerbroek te komen. Vanaf een uur of half acht is de zaal in Het Witte Huis, Geert Wolter Smitweg 20, 8435 WG Donkerbroek weer open. Wij hebben weer een mooi programma en hopen op een mooie opkomst. Het bestuurlijk vlak komt ook formeel aan de orde. We zullen onder meer onze vertegenwoordiging in het algemene bestuur bespreken en formeel vaststellen.

  Johan Beenen heeft een Altena uit 1903 gereconstrueerd en zal donderdag vertellen hoe hij dat heeft gedaan en welke zaken hij allemaal tegenkwam.
  Henk van der Wal neemt twee motorfietsen mee, een AJS en een Velocette en zal daar het nodige over vertellen.
  Michiel Huisman heeft aangegeven dat hij nog zal nagaan of hij nog een leuke motor heeft staan waar hij iets over kan vertellen.
  Ben Muurling en Tinus Geuzinge nemen nog een Triumph van Tinus mee.
  Ik denk dat de beschikbare tijd van de avond dan meer dan voorbij is.

  De vorige keer had ik een Quiz beloofd, dat werd een filmpje over de huidige regels die in het verkeer gelden. Die Quiz die hebben we nu klaar.
  Mochten Henk, Johan en mogelijk Michiel en Ben heel snel zijn, dan doen we de Quiz nog.
  Ik denk echter dat we de quiz tot een volgende keer in de tas of koffer houden.

  Zoals gebruikelijk willen we ook op deze regio-avonden tijd overlaten om we weer lekker bij te kletsen, dat hebben we de vorige keren ook gedaan

  Mochten jullie ondertussen nog ideeen hebben voor komende avonden: geeft het aan bij het bestuur. We houden ons nog steeds aanbevolen.
  Daarom: Welke onderwerpen en wat vinden jullie interessant?
  Welke projecten hebben jullie onderhanden gehad?
  Wat hebben jullie beleefd dat jullie met ons willen delen?


 • donderdag 02-03-2023 -

Regio Oost : Overijssel, Gelderland, Flevoland

Regioavonden worden georganiseerd bij Zaal Jansen & Jansen / Café de Jongens , Bleekstraat 3 in Hengelo (Gld) (0575-461340), aanvang 20.00 uur. Info : 0575-463434 (na 18:00) of E-mail. De zaal is vanaf 19.00 uur open voor diegene die nog wat te ruilen of te verkopen heeft. Elke regioavond de mogelijkheid voor leden om hun waar aan te prijzen cq. te ruilen voor aanvang van de avond en tijdens de pauze tijdens een miniruilbeurs.
De leden uit Regio Oost van wie het mail adres bij ondertgetekende bekend is krijgen tevens diverse malen in het winterseizoen een mail met het laatste nieuws. Hebt u uw mailadres nog niet doorgegeven, stuur dan een mail naar oost@vmcmotor.com o.v.v. mailinglijst Regio Oost dan ontvangt u ook de laatste nieuwtjes per mail.

 • vrijdag 25-11-2022 -
 • donderdag 12-01-2023 -
 • donderdag 09-02-2023 -
 • donderdag 23-03-2023 -
 • donderdag 13-04-2023 -

Regio West : Utrecht, Noord Holland, Zuid Holland

Regiomiddagen worden georganiseerd bij Cafe Middeloo - Driehuizerkerkweg 71, 1985 HA Driehuis : 06-24228797

 • zaterdag 28-01-2023 - Zee- en havenmuseum IJmuiden

  Hoe toepasselijk leek het ons om als eerste bijeenkomst het Zee- en havenmuseum in IJmuiden te bezoeken tijden de motorendraaimiddag, waarbij een prachtige collectie van 8 oude Scheepsmotoren zal worden opgestart en draaiende te bewonderen is. Uiteraard kan de rest van het interessante Museum ook bewonderd worden.
  We verzamen zaterdagmiddag de 28e om 1 uur in de kantine van het museum, de entree voor het museum zal worden aangeboden door regio west. De bezitters van een museumjaarkaart hebben vrij entree, we wachten jullie graag op bij binnenkomst zodat we iedereen welkom kunnen heten en op weg kunnen helpen.
  Na het museumbezoek lijkt het ons leuk om vanaf 16:00 uur met elkaar wat te drinken bij onze vertrouwde regiobijeenkomst locatie cafe Middeloo in Driehuis (ong. 10min met de auto vanaf het museum).

  Adressen:
  - Zee- en Havenmuseum IJmuiden, Havenkade 55, 1973 AK IJmuiden
  - Cafe Middeloo, Driehuizerkerkweg 71, 1985 HA Driehuis

 • zaterdag 11-03-2023 - Sassemsche Motormuseum

  Op deze dag zijn we tussen 14.00 en 17.00 uur welkom in het eerste Sassemsche Motormuseum om de prachtige collectie Moto Morini's van Ton Langeveld. Het museum is gevestigd in de bollenschuur die de overgrootvader van Ton heeft laten bouwen, een geweldige locatie voor zijn museum en heel erg leuk dat we te gast bij hem mogen zijn!

  Het museum is gevestigd aan de Hoofdstraat 327, 2171BH in Sassenheim.

 • zaterdag 15-04-2023 - Louwman museum

  We zetten de lijn van noord naar zuid in de regio door en willen dan graag het Louwman museum in Den Haag bezoeken vanaf 13:00 uur, een prachtig museum waar meer dan genoeg te zien is op motor- en autogebied.
  Wie weet is het tegen die tijd een mooie aangelegenheid om voor het eerst de motor naar buiten te halen.
  Gezien we een budget hebben tbv de entree willen we vragen om u vooraf aan te melden (zodat we kunnen kijken welk deel van de entree we kunnen vergoeden), dit kan via het een mailtje naar west@vmcmotor.com of via 06-24228797 (door de weeks svp na 20:00 uur), geef hierbij graag aan of u een museumjaarkaart hebt en met hoeveel VMC leden u wilt komen.
  Inschrijven kan tot uiterlijk 8 april!
  In een volgend clubblad zullen we meer informatie over deze regioactiviteit geven, meldt u gerust alvast aan!

  Het Louwman museum is gevestigd aan de Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag.

Regio Zuid : Zeeland, Noord Brabant, Limburg

Regioavonden worden op wisselende plaatsen georganiseerd, aanvang 20.00 uur. Info: 0413-343508 of E-mail

 • vrijdag 18-11-2022 - Veghel, bij Joop en Annie
  Locatie: Joop's Honk, Korenstreep 4, 5464 RG te Veghel.

  Traditiegetrouw begint de regio Zuid het winterseizoen met een bijkletsavond.
  We zijn zoals gebruikelijk weer te gast op de American Motorcycle Farm van Joop en Annie van de Boogaart aan de Korenstreep 4, 5464RG Veghel.
  De Korenstreep ligt in het buitengebied van Veghel, ter hoogte van afslag 12 Veghel-Noord op de A50. Komende vanaf de snelweg rij je naar de rotonde en daar neem je de eerste afslag. Ga na 50 meter rechts Driehuizen op en rij over de parallelweg weer terug in de richting van de snelweg. Ga het viaduct over, neem de eerste weg links en ga direct weer links. Je bent dan gearriveerd op de Korenstreep. Dit even voor de mensen zonder navigatie.
  Onze vaste formule: er worden enkele interessante nieuwe aanwinsten en/of recente restauraties van V.M.C.'ers getoond en die motorfietsen worden overgoten met een historisch en sociaal (on)verantwoord sausje uit de keuken van Maitre Piet Heidema. Voor en na Piets verhaal is er ruimschoots gelegenheid om weer eens bij te buurten zoals we hier zeggen. Een hint voor verse leden: snel contacten leggen, informatie krijgen en een gezellige Brabantse avond zijn gegarandeerd! Het eerste bekske koffie is van de club en je bent welkom vanaf 20.00.
  Als je een motor wil meebrengen, graag minimaal een week tevoren even contact opnemen met ondergetekende vanwege de voorbereiding van Piets babbel. Het lijkt wel of-ie alles zo uit de losse pols oplepelt, maar in werkelijkheid gaat er een gedegen voorbereiding aan zijn beschouwingen vooraf. Tot ziens op 18 november!
  Namens het regiobestuur, Ruud van Bijnen, 0413-343508 (na 20.00) rvanbijnen@home.nl
 • vrijdag 24-01-2020- FN 4-cilinder motorfietsen
  aanvang 20.00 uur
  Locatie: MFA Kimpeveld te Tungelroy

  Op vrijdag 20 januari 2023 vindt de tweede regioavond plaats van de regio Zuid. Net als voor Corona wordt deze gehouden in de multifunctionele accommodatie "Kimpeveld" te Tungelroy (St. Barbaraplein 2, Weert-Tungelroy). Dit is tegenover de kerk en aangezien Tungelroy niet zo groot is kunt u dat niet missen. U bent welkom vanaf 20.00 uur.

  We hebben Frans Albers bereid gevonden om een presentatie te verzorgen over FN 4-cilinder motorfietsen in het algemeen en de restauratie van zijn eigen FN 4-cilinder in het bijzonder. Frans zal uiteraard zijn eigen FN meenemen. Daarnaast gaan we proberen van zoveel mogelijk FN 4-cilinder-modellen een exemplaar tentoon te stellen. Kortom, het belooft een interessante avond te worden.

  De toegang is uiteraard gratis. Voor en na de presentatie is er voldoende gelegenheid om gezellig te keuvelen met soortgenoten, onder het genot van een hapje en een drankje. Tevens is er de mogelijkheid om op kleine schaal overtollige onderdelen te koop aan te bieden.

  Info: stmlweert@gmail.com

Regio Vlaanderen

Regioavonden worden georganiseerd op het adres Hilloweg 1 te Kalmthout (Achterbroek), aanvang 20.00 uur. Info : E-mail

 • vrijdag 28-10-2022 -
 • vrijdag 09-12-2022 - benzine

  Op vrijdag 9 december houd de regio Vlaanderen haar 2de regioavond.
  Deze avond hebben we volgens mij een zeer interessant onderwerp dat van toepassing is op onze oude motoren. Er is al veel gepraat en gezegd over de benzine die we gebruiken in onze oude motoren daarom hebben we voor deze avond de verdeler van ECOMAXX benzine uitgenodigd om ons meer inzicht te geven over de benzine die we het best kunnen gebruiken in onze motoren.
  De avond gaat door zoals gebruikelijk in het museum van Stany en dat is gelegen in de Hilloweg 1 in Achterbroek.
  Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur

 • vrijdag 03-02-2023 - Franse Motoren

  Op vrijdag 3 februari houdt de regio Vlaanderen haar 3de regioavond.
  Op deze avond hebben we Daan Withagen uitgenodigd van de Franse motorenclub. Dus gaan we het deze avond over Franse motoren hebben die ook een rijke geschiedenis heeft waar wellicht veel is over te vertellen die ook al meer dan 100 jaar oud bestaat.
  De avond gaat door zoals gebruikelijk in het museum van Stany en is gelegen in de Hilloweg 1 in Achter broek.
  Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur
  Het bestuur Regio Vlaanderen

 • vrijdag 10-03-2023 - olie

  Op vrijdag 10 maart houd de vmc regio alweer haar laatste regioavond.
  Het onderwerp voor deze avond is olie.
  Ik gebruik al meer dan 30 jaar olie van de firma Denicol in mijn oldtimer motorfietsen en ben er zeer tevreden over.
  Nu heb ik de vertegenwoordiger van Denicol kunnen strikken om er wat meer uitleg over te geven.
  De avond gaat door op ons vertrouwde adres Hilloweg 1 in Kalmthout en de avond begint om 20 uur

  Met vriendelijke groeten bestuur regio vlaanderen
Secretariaat Veteraan Motoren Club:
Dorpsstraat 59, 9699 PB Vriescheloo, Nederland
Tel.: (+31)(0)597-674150
email: info@vmcmotor.com